Bitcoin gaat niet weg. Het wordt sterker‘, zegt het Amerikaanse Congreslid…

Gecentraliseerde monetaire systemen eindigen nooit goed, zei Amerikaans congreslid Tom Emmer tijdens de laatste Pomp Podcast.

In het kort

  • De decentralisatie van Bitcoin is de belangrijkste troef ten opzichte van fictieve valuta, zei Amerikaans congreslid Tom Emmer.
  • De coronaviruspandemie, die verwant is aan de financiële crisis van 2008, zet mensen aan tot het zoeken naar alternatieve winkels van waarde, merkte hij op.
  • Hij voegde eraan toe dat gecentraliseerde monetaire systemen alleen goed zijn voor kleine groepen mensen die verantwoordelijk zijn voor de toewijzing van geld.

Het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin is wat het onderscheidt van traditionele, strak gecontroleerde fiatvaluta’s, zei Amerikaans congreslid Tom Emmer gisteren, tijdens de „Pomp Podcast“ die door Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano werd gehost.

Emmer wees erop dat Bitcoin werd bedacht door Satoshi Nakamoto rond dezelfde tijd dat de financiële crisis van 2008 de wereld trof – niet in tegenstelling tot de economische problemen van vandaag die werden aangewakkerd door de coronaviruspandemie. En net als in het verleden zijn mensen op zoek naar nieuwe winkels van waarde te midden van de ongekende verlichtingsmaatregelen van de Amerikaanse regering die de Amerikaanse dollar uiteindelijk zouden kunnen devalueren.

„Als we uit de crisis komen, gaat Bitcoin niet weg. Het wordt sterker. En nu zegt Brian Brooks: ‚Hé, instellingen, jullie kunnen dit spul gaan bankieren. Je kunt er een thuis voor zorgen, je kunt ermee gaan werken‘, zei Emmer.

Hij verwees naar de recente verklaring van Brooks dat banken in de V.S. toestemming krijgen om cryptocurrencies te bewaren – een beweging die breed wordt gesteund door de crypto-industrie.

Het bekijken van de Tjilpenhouwer

Zoals Decrypt meldde, verdedigde het congreslid ook Bitcoin in het kielzog van de recente Twitter-hack, en stelde dat „Bitcoin niet het probleem is. Gecentraliseerde controle wel.“

Tijdens de podcast bevestigde Emmer zijn standpunt.

„Kijk, Twitter is het probleem. Zij zijn degenen die het verpest hebben. Bitcoin heeft het niet verpest. Twitter, je beveiliging was niet toereikend. Ze hebben Twitter gehackt, en je hebt overal slechteriken,“ zei Emmer.

Hij legde ook uit dat dit de reden is waarom hij niet van gecentraliseerde controle houdt. Als voorbeeld, herinnerde Emmer eraan toen het coronavirus zich begon te verspreiden in het Chinese Wuhan en de lokale overheid gewoon „iedereen sloot“ omdat het de controle had over fiat valuta.

„De regering heeft uw geld op een kaart. En raad eens? Als je in Wuhan woont, sluiten ze je, man. Je kon Wuhan niet verlaten om naar een andere stad te gaan. Je kunt geen boodschappen gaan halen, tenzij de regering je vrijlaat om de boodschappen te halen. Dus, moet ik meer zeggen over wat ik niet leuk vind aan gecentraliseerde controle?“ vroeg Emmer.

Emmer voegde eraan toe dat toen Facebook’s Weegschaal cryptocurrency voor het eerst werd voorgesteld, hij dacht: „Oh, geweldig concept, geweldig. Maar iemand moet de controle hebben, toch?“

Onder verwijzing naar „The Road to Serfdom“, een boek geschreven door een Oostenrijks-Britse econoom en filosoof Friedrich Hayek, wees Emmer erop dat in een gecentraliseerd systeem er altijd iemand moet zijn, of een groep, die beslist over de toewijzing van geld. En dat is nooit goed.

„Nu dat werkt vrij goed als je degene bent die in die groep zit of die kerel is. Maar na een tijdje, als je niet in de groep zit, als je niet degene bent die de beslissingen over de toewijzing neemt, eindigt dit ding maar op één manier. En het is nooit goed geweest, ongeacht waar het is geprobeerd,“ zei Emmer.

„Ik wil niet dat de overheid het verpest, en dat is het crypto gebied,“ voegde hij eraan toe, en wees erop dat Bitcoin’s decentralisatie het de „volgende fase“ van de hedendaagse monetaire systemen zou kunnen maken.

„Ik denk dat we gewoon naar die volgende fase gaan, en dat is waarom de crypto, het gebied, me opwindt. Omdat ik denk dat de overheid een rol heeft? Ja, ik ga geen ’nee‘ zeggen. Ik denk niet dat het een grote rol heeft. Ik denk dat mensen zichzelf kunnen controleren,“ merkte Emmer op, „Ik vind het niet leuk dat mijn collega’s denken dat iedereen zo dom is, dat ze allemaal de hele tijd ontlast worden. Weet je, het grootste spel is door het grootste risico.“