De prijs van Bitcoin verdubbelde in 75 dagen – Hoe lang duurt het tot de volgende 100% stijging?

Historische analyse suggereert dat de hoeveelheid tijd die het kost om de Bitcoin-prijs te verdubbelen, kan versnellen tijdens deze bullrun.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 75 dagen verdubbeld, waardoor sommige analisten zich afvragen of de markt een overmatige verlenging nadert

Historische analyse van Bitcoin-monitoringteam CaseBitcoin suggereert echter dat de Bitcoin-markten verder zouden kunnen versnellen, waarbij wordt opgemerkt dat de ‚verdubbelingstijd‘ van BTC – de tijd die nodig is om de prijs met 100% te laten stijgen – terugliep tot slechts 12 dagen net voor de piek van de stier van 2017. rennen .

CaseBitcoin merkt op dat de snelste verdubbelingstijd geregistreerd tijdens de huidige marktcyclus op 7 januari was, waarbij BTC in slechts 22 dagen steeg van $ 21.000 naar $ 42.000.

Het bedrijf suggereert dat er overeenkomsten zijn tussen de marktactie van januari en die van augustus 2017 – de ‚middenperiode van de bullmarkt van 2017‘. Destijds verdubbelde de prijs van Bitcoin in slechts 26 dagen om voor de eerste keer $ 5.000 te taggen, voordat hij in de weken daarna met 40% daalde. Over de recente aanloop gesproken, CaseBitcoin concludeerde :

„Over het algemeen zien de afgelopen maanden eruit als die middenperiode van de bullmarkt van 2017, met verdubbelingstijden meestal onder de 100 dagen, maar nooit onder de 20.“

„Het zal interessant zijn om te zien of verdubbelingstijden zo snel als het einde van de cycli van 2013 en 2017 ook deze keer plaatsvinden“, voegde de analisten eraan toe

In 2013 kromp de verdubbelingstijd van Bitcoin tot slechts vier dagen binnen een week na de piek van het stierseizoen.

Veel analisten zijn van mening dat de huidige bullmarkt meer ruimte heeft om te groeien, waarbij de oprichters van cryptogegevensaggregator Glassnode gegevens delen waaruit blijkt dat de afname van de liquiditeitsvoorraad van Bitcoin – een schatting van het aantal munten dat vrij circuleert en niet wordt opgesloten door ‚illiquide entiteiten ”- is versneld sinds begin 2021.