Ex-Microsoft Dev får 9 år i fængsel over $ 10 mio. Tyveri

Ex-Microsoft Dev får 9 år i fængsel over $ 10 mio. Tyveri, der involverer Bitcoin-blanding

En tidligere softwareingeniør hos Microsoft modtog mandag en ni års fængselsstraf for en omfattende kriminel ordning på flere millioner dollars, der involverede bitcoin og digitale gavekort.

Den ukrainske statsborger Volodymyr Kvashuk, 26, blev i US District Court i Seattle dømt for 18 føderale Bitcoin Bank forbrydelser relateret til hans plan for at bedrage Microsoft på mere end $ 10 millioner. Dette markerer det første tilfælde af sin art i USA ifølge en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Kvashuk var involveret i testningen af ​​en online detailsalgsplatform for Microsoft fra august 2016, indtil han blev fyret i juni 2018. Han havde brugt sin medarbejder adgang til at stjæle „valutalagret værdi“ (CSV), nemlig digitale gavekort. Derefter solgte han denne værdi igen online og brugte provenuet til at finansiere en overdådig livsstil, herunder et hjem på 1,6 millioner $ ved søen og en Tesla-bil på $ 160.000.

Hvad der oprindeligt begyndte som et lille beløb på $ 12.000 i CSV ved hjælp af sin egen adgang til e-mail-konto, flyttede Kvashuk til sidst til e-mail-konti tilhørende andre medarbejdere for at skjule de voksende tyverier. Kvashuk ansatte derefter en bitcoin (BTC, -0,44%) blandingstjeneste, der forsøgte at skjule kilden til midler, der ankom til hans bankkonto.

”At stjæle fra din arbejdsgiver er slemt nok, men at stjæle og få det til at se ud til, at dine kolleger har skylden, udvider skaden ud over dollars og cent,” sagde Brian Moran, en amerikansk advokat for det vestlige distrikt Washington.

I løbet af en periode på syv måneder overførte Kvashuks ulovlige aktivitet i alt 2,8 millioner dollars i bitcoin til hans bank- og investeringskonti. Han arkiverede derefter falske selvangivelsesformularer, hvori han hævdede, at bitcoin havde været en gave fra en slægtning, ifølge afdelingens erklæring og retlige optegnelser.

Kvashuk skal nu betale mere end $ 8,3 millioner i restitution – værdien af ​​CSV indløst af tredjeparter, der havde købt stjålne Microsoft-gavekort. Softwaregiganten var i stand til at blokere yderligere 1,8 millioner dollars i CSV-indløsninger på i alt mere end 10,1 millioner dollars, ifølge et retsmemorandum, der blev indgivet den 2. november i det vestlige distrikt i Washington.

Se også: Amerikanske afgifter 6 med hvidvask af mexicansk narkotikakarton med Crypto og kasinoer

I februar blev Kvashuk dømt for fem tilfælde af trådsvindel, seks tilfælde af hvidvaskning af penge og to forhold for grov identitetstyveri af en jury. Hans dom er afsluttet en 16-måneders retssag.

En ukrainsk statsborger blev også dømt for to anklager for at indgive falske selvangivelser, og en tæller hver for mailbedrageri, svindel med enhedsadgang og adgang til en beskyttet computer til fremme af svindel, viser et dokument fra domstolens dom.

„Kvashuks kriminelle handlinger fra stjæling fra Microsoft og efterfølgende indgivelse af falske selvangivelser er landets første bitcoin-sag, der har en skattekomponent til sig,“ sagde Ryan Korner, IRS Special Agent. „Dagens dom viser, at du ikke kan stjæle penge via internettet og tror, ​​at bitcoin skjuler din kriminelle opførsel.“