‚Klassisk toppoppsett‘? Bitcoin-prisblink krasjer på Kraken etter all-time high

En sannsynlig „stop-loss run“ utløser et minutt lys til mer enn $ 3000 lavere enn Bitcoin spotpris før en rebound, i ekstrem volatilitet.

Bitcoin Future nådde en ny heltidshøyde på forskjellige børser 30. november, men spesielt en rekord traff overskriftene av en annen grunn.

Data fra kryptovaluta-utveksling Kraken viser at BTC / USD nådde den høyeste prisen noensinne på bestillingsboken – og deretter dove til $ 16 600 på sekunder.

Kraken BTC-prisdumper $ 3000

Årsaken til krasj, som vil ha avviklet et stort antall stillinger og forårsaket betydelig smerte for mange spekulanter, var sannsynligvis det som er kjent som en „stop-loss run“.

Stopp-tap kjører involverer store volumhandlere som med vilje plasserer store salgsordrer til et bestemt prispunkt, og deretter målretter mot hvor de tror et stort antall stopp-tap-posisjoner ligger. I dette tilfellet var målet rundt $ 16600, nær plasseringen av forrige ukes lokale bunn.

Resultatet er en kaskade av salgspress som raskt leverer resultatet, hvis det er estimert, bare for at markedet senere skal komme tilbake når prosessen er over.

Likviditetsrisiko er alltid en gitt faktor i valutahandel, og Krakens ett minutts vekttap med 3000 dollar viser passende hvorfor handelsmenn bør utvise forsiktighet rundt betydelige prispoeng.

En annen forklaring, eller muligens en som bidro til arrangementet, var at investorer valgte å gå ut på nesten $ 20.000 for å unngå kostnadene ved en plutselig reversering av motstand.

Bollinger advarer om „klassisk toppformasjon“

„OK, på tide å være oppmerksom, $ BTCUSD. Det er et klassisk toppoppsett,“ advarte John Bollinger, skaper av Bollinger Bands volatilitetsindikator .

„Ingen bekreftelse ennå, og oppsettet kan lett overkjøres, men kloke handelsmenn bør vaske brillene.“
På spørsmål fra en Twitter-bruker om dette er en lokal topp eller om Bitcoins pris vil gå ned herfra, svarte han at „For nå, en potensiell lokal topp …“